Een beter boek schrijven

Je werkt aan een familieverhaal, schrijft een boek over je coachingspraktijk of je ervaringen als tropenarts. Je hebt vooralsnog niet de ambitie full time schrijver te worden, maar bent enthousiast over je boek in wording en wilt het graag zo goed mogelijk schrijven (en publiceren natuurlijk).

Soms slaat de twijfel echter toe of loop je vast. Klopt de opzet wel en boeit de tekst genoeg? Voor welke lezers schrijf je eigenlijk? Je bent toe aan een kritische en onbevangen blik van een professionele buitenstaander.

Als door de wol geverfde journalist, auteur en trainer deel ik graag mijn kennis en ervaring om je verder te helpen. Misschien weet je niet waar te beginnen. Hoe zorg je voor een structuur, welke stijl kies je en hoe pak je research aan? Of misschien ben je al een eind op weg met schrijven. Wat is er nodig om de lezer mee te nemen in je verhaal en hoe schrijf je toegankelijk? Soms zijn een paar ingrepen en aanwijzingen al genoeg om geïnspireerd en met meer vertrouwen verder te werken.

Voor wie

Dit aanbod is bedoeld voor beginnende non-fictie schrijvers.

Hoe

  • We communiceren (voorlopig) per mail, telefoon, Skype of Facetime.
  • In het eerste telefoongesprek bespreken we jouw wensen en verwachtingen en overleggen we hoe ik je zo efficiënt en effectief mogelijk kan ondersteunen.
  • Natuurlijk kun je rekenen op vertrouwelijke behandeling van je manuscript (in wording).
  • Na de afronding ontvang je van mij een samenvatting van de aanwijzingen en tips, die je later nog eens op je gemak kunt naslaan.
  • Mijn honorarium is €60,- per uur (ik reken geen btw). We maken een afspraak over de tijdsinvestering.

Geïnteresseerd?

Neem contact met mij op, dan bekijken we samen of ik iets voor je kan betekenen. Hoe dan ook: succes met je boek!

Rineke van Houten (1958) is freelance journalist voor onder andere NRC Handelsblad. Ze schreef twee boeken (non-fictie) en werkt aan een derde (een roman). Voor de NVJ Academy geeft ze de training ‘Ontdek jouw unieke verhaal’ en ‘Van boekidee naar boekplan’ (samen met Brigit Kooijman).

 

Deelnemers aan deze trainingen:

“De trainer is energiek, heeft veel ervaring en wekt vertrouwen waardoor de sfeer goed is en zij het meeste uit de cursisten weet te halen”

“Rineke heeft me vertrouwen gegeven met deze fijne training”

 

“Heldere training. Geeft veel stof tot nadenken.”