Over mij

Ik houd van schrijven.

5526Je hebt aan mij een soepele schrijver, een ervaren eindredacteur, een creatieve meedenker en een gedegen onderzoeker.

Zelfstandig
Opgeleid aan de School voor de Journalistiek in Utrecht, maar vooral in de praktijk, ben ik sinds een jaar of dertig journalist. De twee keren dat ik een vaste baan had, zegde ik hem binnen drie jaar weer op. Ik houd ervan om mijn eigen weg te bewandelen en onafhankelijk keuzes te maken.

All round
Ik schreef nieuwsberichten en verhalen over ontwikkelingssamenwerking, gemeentelijk beleid, grafische en industriële vormgeving. Schreef portretten van bekende en minder bekende Nederlanders, bedacht boekjes en brochures en werkte op de redactie van tijdschriften.

Onderzoek en literair
Ik studeerde parttime kunstgeschiedenis, volgde een cursus literaire non-fictie bij Judith Koelemeijer en leerde als lid van de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten (VVOJ) hoeveel je kunt vinden als je weet hoe je moet zoeken. Deze kennis en vaardigheden komen bij elkaar in de literaire biografie die najaar 2017 verscheen bij de Arbeiderspers: Dichter van de droge naald, over het leven van de beeldend kunstenaar Frank Lodeizen.

Mijn verhalen
Ik schreef voor Trouw, de Volkskrant en Vrij Nederland en de laatste jaren voor onder meer NRC Handelsblad en De Correspondent. Vaak over voedselkwesties, een onderwerp waarin ik me de afgelopen jaren heb gespecialiseerd en die in 2013 zijn gebundeld in De laatste paling (verschenen bij Oostenwind, mede-auteur Annemarie Geleijnse). Een ander onderwerp dat al jaren mijn belangstelling heeft is openbaar bestuur: zie bijvoorbeeld mijn bijdragen aan de vakbladen VNG Magazine en iBestuur.

Wil meer over mij en mijn werk weten? Kijk op mijn LinkedIn-pagina of bel mij voor een afspraak!

 


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie