Over mij

Ik houd van schrijven.

5526Je hebt aan mij een soepele schrijver, een ervaren eindredacteur, een creatieve meedenker en een gedegen onderzoeker.

Zelfstandig
Opgeleid aan de School voor de Journalistiek in Utrecht, maar vooral in de praktijk, ben ik sinds een jaar of dertig journalist. De twee keren dat ik een vaste baan had, zegde ik hem binnen drie jaar weer op. Ik houd ervan om mijn eigen weg te bewandelen en onafhankelijk keuzes te maken.

All round
Ik schreef nieuwsberichten en verhalen over ontwikkelingssamenwerking, gemeentelijk beleid, grafische en industriële vormgeving. Schreef portretten van bekende en minder bekende Nederlanders, bedacht boekjes en brochures en werkte in de redactie van tijdschriften.

Onderzoek en literair
Ik studeerde parttime kunstgeschiedenis, volgde een cursus literaire non-fictie bij Judith Koelemeijer en leerde als lid van de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten hoeveel je kunt vinden als je weet hoe je moet zoeken. Deze kennis en vaardigheden komen bij elkaar in de literaire biografie waaraan ik al tien jaar werk en die najaar 2017 verschijnt.

Mijn verhalen
In onder meer deze bladen en kranten staan mijn verhalen. Ze gaan vaak over voedselkwesties, een onderwerp waarin ik me de afgelopen jaren heb gespecialiseerd.


logostrook

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie