NRC: Doe-het-zelf uitvaart

Inspiratie voor een verhaal krijgen journalisten niet zelden uit eigen omgeving. Bij de hoofdpersoon in dit verhaal voor de bijlage Lux van NRC Handelsblad was ik heel nauw betrokken: meehelpen met de organisatie van zijn begrafenis was een heftige ervaring. Collega Brigit Kooijman had mij op het idee gebracht er een verhaal over te schrijven, maar het duurde twee jaar tot ik voldoende afstand had om mijn ervaringen te delen met een groot publiek.

Afstand en betrokkenheid zijn beide nodig voor mooie verhalen, daar ben ik van overtuigd. De juiste balans te vinden is de uitdaging. Het kostte me toch nog meer tijd dan ik dacht om het verhaal op papier te krijgen. Brigit was een welkome kritische lezer en voegde ervaringen van anderen toe. ‘Mooi dicht op de huid’, vond de eindredacteur van het resultaat.

Lees hier het hele verhaal als pdf >>

Geef een reactie