In de media en optredens

Achterflap boek: ‘Een rijk boek over mijn vriend Frank Lodeizen. Aanbevelenswaardig!’ Remco Campert

ZIN magazine, 19 oktober 2017 – ‘(…) beeldend beschreven in een meeslepende biografie’. Met ook een kort interview met Rifka Lodeizen over het boek en haar vader: ‘Door dit boek werd het verband helder tussen zijn oorlogstrauma en zijn vergeefse pogingen zich te aarden.’

Leesclub van Alles, 2 november 2017 – ‘Ondanks haar consequent consciëntieuze aanpak biedt zij de lezer ruimte zelf conclusies te trekken. Het is een cliché maar desalniettemin waar dat kunstenaars zich uiten door wat ze maken.’ (Chris Reinewald)

 

 

Spui25, 5 oktober 2017 – Lezing en debat, samen met Rifka Lodeizen en Erna Anema, beeldend kunstenaar en docent Rietveld Academie. Wie was Frank Lodeizen?

 

 

 

 

19 oktober 2017 – Twee levensverhalen naast elkaar in Margriet (nr. 44). Het toeval wil dat de mannen elkaar hun leven lang hebben gekend, sinds ze na de oorlog vriendschap sloten tijdens de natuurkampen van de NJN, de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Beiden hebben er hun levenslange liefde voor de natuur aan overgehouden.

 

 

PS Het Parool, 23/2

4 september 2017 – Interview met Rifka Lodeizen over haar carrière en Dichter van de droge naald. ‘Een heleboel dingen die in het boek staan, wist ik niet’.

 

Boekhandel Scheltema, Amsterdam, 23 september 2017 – signeren met 39 andere auteurs in het kader van Verse Oogst.

 

Sociëteit De Kring, 22 september 2017 –  interview door NRC-journalist Daniela Hooghiemstra.

Opium, 13 september 2017 – In gesprek met Mieke van der Weij.

Haarlems Dagblad, 6 september 2017 – Achter die mooie verhalen ging iets schuil’
Interview door Brigit Kooijman over de totstandkoming van het boek (‘geschreven in een levendige en verhalende stijl’).

Ons Amsterdam, september 2017 – ‘Smeer ‘m, Frank!’
Recensie door Anne-Rose Mater-Bantzinger: ‘[…] schrijft met veel gevoel over zijn vijf huwelijken en zes kinderen, zijn liefde voor de natuur en poëzie, affiniteit en vriendschap met schrijvers en dichters.’

Vrij Nederland september 2017 – ‘Bevrijd door de kunst’
Voorpublicatie: een door mij bewerkte versie van het hoofdstuk ‘Café Eijlders’.